3 Tips voor het zelf maken van een e-learning

E-learning is de nieuwe methode van leren die uitermate geschikt is voor uiteenlopende doelgroepen en talloze vakgebieden. Met behulp van een e-learning platform kunnen zowel werknemers als studenten van alle leeftijden op een toegankelijke manier aan de slag gaan met relevant leermateriaal. Ben jij van plan om voor jouw doeleinden aan de slag te gaan met het creëren van een e-learning methode? Lees dan snel verder om kennis te maken met de beste tips die jouw platform ten goede zullen komen.

Zorg voor gefragmenteerde kennis

Veel mensen hebben onvoldoende tijd, energie of het hersenvermogen om grote brokken informatie tot hen op te nemen. Dit is waar e-learning goed van pas kan komen. Middels een online platform kunnen kleine stukjes informatie gemakkelijk worden overgedragen, zonder dat er een overlading aan data ontstaat. Denk er dus over na om elke les maximaal 10 minuten te maken. Dit zorgt ervoor dat een e-learning methode voldoende uitdaging biedt zonder dat het als een grote klus wordt beschouwd. Bovendien zorgt dit ervoor dat iedereen op elk moment van de dag aan de slag kan gaan met hun leermateriaal!

Maak gebruik van geheugensteuntjes en samenvattingen

Om er zeker van te zijn dat de informatie uit elke digitale les wordt verwerkt en opgeslagen in de hersenen, is het belangrijk dat je e-learning methode wordt voorzien van repetitie. Zorg er daarom voor dat de belangrijkste informatie aan het einde wordt samengevat of de student wordt uitgedaagd met een korte (multiple-choice) test.

Maak gebruik van mogelijkheden voor sociale interactie

Zelf een e-learning maken? Zorg er dan voor dat studenten de toegang hebben tot groepsdiscussies. Hiervoor kan je zowel gebruik maken van real-time opties als het implementeren van een forum. Op deze manier stel je in staat dat studenten met elkaar kunnen communiceren en specifieke onderwerpen gezamenlijk kunnen verdiepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *