Cacaodoppen voor gebruik in de tuin

De tuin vraagt naar het nodig onderhoudt en wordt dat allemaal ook op de proef gesteld door de vele planten. Het is deze variƫteit die elke tuin uniek maakt en moet er daarom alles aan gedaan worden om de planten gezond te houden. Met cacaodoppen kan daar goed op worden ingespeeld en komt het mede door de samenstelling die de doppen hebben.

Ideaal als bodembedekker te gebruiken

Omdat de doppen een sterk absorberend vermogen hebben en luchtig door elkaar liggen, zijn ze in staat om veel vocht vast te houden. Dat zorgt ervoor dat de ondergrond in de zomer koel wordt gehouden en niet snel zal uitdrogen. Elke dag bewateren hoeft dan niet en scheelt dat aardig veel tijd en energie. Om te zorgen voor een optimale vochtregulering zal er gekozen moeten worden voor een dikke laag. De cacaodoppen verteren langzaam en moet er dus regelmatig aangevuld worden. Tijdens het verteren komen er veel voedingsstoffen vrij die de bodem verrijken en hoeft er niet apart bemest te worden. Onkruid zal ook niet gauw wortel schieten tussen de doppen en helpt dat weer veel in het onderhoudt van de tuin.

Werkt ook afwerend op ongedierte

Wat cacaodoppen ook apart maakt van andere bodembedekkers, is de eigenschap om ongedierte zoals slakken op een afstand te houden. Die voelen zich anders wel thuis in de vochtige bodem. Ook katten lopen er met een grote bocht omheen. De bodem in de tuin wordt dus niet alleen met voedingsstoffen verrijkt, maar worden de planten ook gelijk beschermd. Het decoratief karakter van de doppen geeft de tuin gelijk een aparte en verzorgde uitstraling. Belangrijk om rekening mee te houden, is dat de droge doppen snel overal door de tuin verspreidt kunnen raken. Plaats ze daarom in plantbakken met een opstaande rand en zorg ervoor dat de doppen vochtig worden gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *