De beste tips voor het kopen van eetkamerstoelen

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen voor uw eetkamertafel kan een vrij ingewikkelde beslissing zijn. Mocht u het geweldig vinden om met regelmaat etentjes te organiseren, of eet u gewoon elke avond met het hele gezin, dan zijn comfortabele eetkamerstoelen onmisbaar voor uw huis. Door de talloze opties en verschillen in onder meer stijl en vorm, is het moeilijk om zeker te zijn dat je de juiste aankoop doet. Om je hierbij te helpen geven we je in dit artikel een aantal handige tips!

Meten is weten!

Een cruciaal onderdeel om niet te vergeten tijdens de zoektocht naar meubels voor de eetkamer, is om alles op te meten voordat je koopt! Het is belangrijk om voldoende arm- en beenruimte over te laten voor elke gast aan de eettafel. Een algemene vuistregel is om ongeveer tien centimeter beenruimte (ruimte tussen de stoel en de eettafel) en anderhalve meter tafelbreedte te hebben voor elke gast aan uw tafel. Houd er tevens rekening mee om ten minste 60 centimeter lege ruimte achter elke gast vrij te houden.

Bent u op zoek naar design meubels en luxe woonaccessoires, neem dan eens een kijkje op Berlano en voeg een bijzonder vleugje luxe toe aan de inrichting van uw woning.

De keuze uit de materialen

Net zoals de meeste meubels, zijn eetkamerstoelen verkrijgbaar in uiteenlopende materialen. Het type materiaal dat u kiest is bepalend voor de stijl en kwaliteit van de eetkamerstoel. Er is natuurlijk niets mis mee om goedkopere producten van synthetische materialen aan te schaffen, alhoewel u niet verbaasd moet opkijken als u ze na een jaar of twee al moet vervangen. De meest voorkomende materialen voor eetkamerstoelen zijn:

  • Hout

Hout is veruit het meest gebruikte materiaal om meubels van te maken. Houten eetkamerstoelen hebben de eigenschap om een landelijke of rustieke uitstraling aan een ruimte te geven.

  • Plastic

Plastic is een fantastische optie voor huizen met kinderen, omdat het plastic gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Daarnaast zijn plastic eetkamerstoelen licht van gewicht en zijn gemakkelijk op te pakken om in andere delen van het huis gebruikt te kunnen worden.

  • Metaal

Metaal vindt u meestal in eetkamers met een industriƫle stijl. In veel gevallen worden ze gecombineerd met een ander materiaal, zoals hout of wordt er een schapenvachtje toegevoegd als zitkussen.

We hopen dat deze tips u kunnen helpen bij het uitzoeken van de beste stoelen voor de eetkamer! Bent u op zoek naar meer meubels voor uw woning en wilt u uw woonkamer verrijken met een uniek meubelstuk, kijk dan eens op fauteuil kopen voor meer inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *