De mogelijkheden van visgraat parket in je kantoorruimte

Vloeren hebben zoveel invloed op hoe een ruimte aanvoelt en hoe je erin functioneert. Een visgraat parket kan een heel ander gevoel veroorzaken dan bijvoorbeeld tapijt of zeil. Het is dus niet gek dat je ook – of misschien juist – in je kantoorruimte veel aandacht aan je vloer moet besteden. Wil je een vloer die lang meegaat en ook nog eens opvalt? Dan is visgraat parket een goede optie.

Wat is visgraat parket?

De term visgraat slaat op de manier waarop je de planken neerlegt. Parket is een vloer gemaakt van hout. Vaak gaat het dan niet om massief hout maar planken met een bepaalde samenstelling. Het is een stevige maar vooral luxe en duurzame vloer. De planken kun je vervolgens in verschillende patronen leggen en de visgraat is er daar eentje van. Een visgraat vloer leggen is een vak apart. Je kunt het zelf doen, maar uitbesteden is vaak een beter idee. Visgraat leg je namelijk door korte planken te zagen en deze haaks op elkaar te leggen tot er een soort punt ontstaat. Om dit mooi te leggen en ook nog eens goed uit te komen bij de randen, moet je wel weten waar je mee bezig bent. Als je nog nooit eerder een vloer hebt gelegd dan kun je dit taakje wellicht beter uitbesteden.

Luxe en comfort

Het bijzondere van parket in een kantoorruimte is dat het een bepaalde luxe uitstraalt. Hout op de vloer en in de omgeving schijnt een positief effect te hebben op de gemoedstoestand van werknemers. Maar dat niet alleen. Een parketvloer is namelijk ook een goede manier om aan potentiƫle klanten en sollicitanten te laten zien wat je in huis hebt. Dat je luxe voorop hebt staan en niet bezuinigt op kwaliteit. Het past goed bij high end kantoren die alles willen geven voor hun klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *