Een bureaustoel ergonomisch: niet alleen voor personen met rugklachten

De zithouding achter het bureau is bepalend voor het zich later eventueel ontwikkelen van rugklachten. Door urenlang achter elkaar te zitten wordt de rug altijd extra belast en is het daarom belangrijk om regelmatig een korte pauze te nemen en op te staan. Ook zittend kan de rug minder belast worden wanneer er gekozen wordt voor een bureaustoel ergonomisch. Deze kan ruim worden versteld zodat altijd de juiste zithouding kan worden verkregen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een bureaustoel ergonomisch onderscheidt zich dus van de rest door de verstelmogelijkheden en hebben die niet alleen betrekking op de zithoogte en rugleuning. Ook de armsteunen mogen niet vergeten worden. Om eens lekker in de bureaustoel ergonomisch te ontspannen, is een kantelmechanisme onmisbaar. Die laat de stoel onder een comfortabele hoek kantelen en is dat ook met een speciale knop in te stellen. De zitdiepte is bij bepaalde modellen ook aan te passen. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de verstelmogelijkheden, maar ook de mate waarin die allemaal mogelijk zijn. Afhankelijk van de lichaamsbouw kan het namelijk soms nodig zijn om voor een bureaustoel te kiezen die extra steun biedt.

Duurzaam en stijlvol

Het oog wil natuurlijk ook wat en moet zo een bureaustoel ergonomisch daarom ook een stijlvolle aanwinst zijn. Denk maar aan de stoffering en de uitvoering van de metalen delen in bijvoorbeeld gepolijst aluminium. De mogelijkheid hebben om uit verschillende kleuren en modellen te kiezen draagt ook sterk bij om een bureaustoel te vinden die voldoet aan een breed wensenpakket. Eenmaal de juiste stoel gevonden is, zal die wel lang mee moeten gaan. Dat geldt vooral voor plekken waar er in ploegendiensten wordt gewerkt en zo een bureaustoel bijna steeds gebruikt wordt. Let erop dat de wielen geschikt moeten zijn voor de ondergrond. Kies voor harde wanneer het om een zachte ondergrond gaat en omgekeerd wanneer er sprake is van een harde ondergrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *