Een gazon waar je geen omkijken naar hebt? Dan ga je voor kunstgras

kunstgras

Al eeuwenlang houden mensen ervan om een gazon in hun tuin te hebben. Zo’n stukje gras geeft immers een speels, kleurrijk en vooral open karakter aan je tuin. Bovendien kun je op dit gras bijvoorbeeld balspelen doen. Waar mensen al eeuwen gebruik maken van natuurlijk gras voor deze toepassing is kunstgras pas enkele decennia bekend. Echter groeit het aandeel aan woning- en tuinbezitters die voor kunstgras kiezen in rap tempo. Velen zien namelijk de talrijke pragmatische voordelen in van kunstgras, waardoor natuurlijk gras terrein verliest. Een van die voordelen van kunstgras in de tuin is uiteraard dat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Welk onderhoud je er dan nog wél aan hebt, daarover lees je hieronder meer.

kunstgras

Welk onderhoud heb je eigenlijk nog aan een kunstgrasmat?

Zoals gezegd, je zult weinig tijd kwijt zijn aan onderhoud aan kunstgras. Toch kun je die weinige onderhoudstaken maar beter wel uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat je grasmat zo lang mogelijk in een goede staat blijft. Bij deze onderhoudstaken kun je hieraan denken:

  • Het kan zijn dat er geen of nauwelijks onkruid groeit in of langs je kunstgrasmat. Komt er toch onkruid door, verwijder dit dan tijdig.
  • Haal af en toe takjes, mos en bladeren weg van je grasmat.
  • Borstel de grassprietjes zo nu en dan even overeind. Dit staat mooier en houdt het materiaal in betere conditie.
  • Zorg dat je kunstgras niet in contact komt met chemische stofjes zoals verf of lijm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *