Een nieuw matras in huis? Bescherm het goed!

matras

Veel mensen zullen het misschien niet direct zo zien, maar een van de belangrijkste voorwerpen die je in huis hebt is toch echt je matras. Je matras is namelijk het meest essentiĆ«le onderdeel van je bed. In die hoedanigheid staat je matras dus aan de basis van de kwaliteit van jouw nachtrust. Daarmee bepaalt het dus ook in hoeverre je overdag goed presteert en vrolijk gehumeurd bent. Mocht je dus een nieuw matras 70×200 centimeter in huis halen, dan is het zaak hier goed mee om te gaan. Met de twee hieronder beschreven voorwerpen zou je een prima invulling geven aan deze bescherming.

matras

Matrasbeschermer

Een matrasbeschermer vind je normaal gesproken tussen het matras en de lattenbodem. In principe kun je deze beschermer simpelweg zien als een deken. De aanwezigheid hiervan is erg belangrijk, want hiermee zorg je ervoor dat stof en condens niet vanaf de onderkant het matras in kunnen trekken.

Molton

Je molton is zoals bekend de eerste laag die je vanaf de bovenkant om je matras heen trekt. Ook hiervan gaat dus een beschermende werking uit, zij het dan van bovenaf. Vervolgens doe je daar normaal gesproken nog eens een hoeslaken overheen. Dit hoeslaken is dan hetgeen waar je daadwerkelijk op ligt. Het toevoegen van deze molton dient om vooral lichaamsvocht en -zweet zo min mogelijk in het matras te laten trekken. Zo verleng je dus de levensduur van je matras en behoud je zo lang mogelijk de kwaliteit ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *