Een overkapping met lamellen beschermt tegen de weerselementen

Een overkapping met lamellen dak is een terrasconstructie, in aluminium, voorzien van een horizontale zonneklep opgebouwd uit verstelbare lamellen, eveneens in aluminium.

Dit lamellendak kan worden voorzien van een elektronische regeling en maakt het mogelijk om de hoeveelheid schaduw en circulatielucht te regelen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de oriëntatie van de lamellen (ideale oriëntatie = in open positie, om zonlicht af te weren).

Het dak kan zowel zelfstandig als op een gevel worden gemonteerd. Het kan ook worden geïntegreerd in een bestaande opening.

De lamellen zijn zo ontworpen dat ze elkaar in gesloten toestand overlappen, zodat het dak waterdicht is bij een normale regenbui. Het water dat door de lamellen wordt opgevangen, wordt afgevoerd naar de goten aan de zijkanten van de constructie naar de staanders. Wanneer het dak na een regenbui weer opengaat, zorgt de speciale vorm van de lamellen ervoor dat er geen water oploopt.

Belangrijke wistjedatjes over een overkapping met lamellen.

  • Alle aluminium profielen zijn gepoedercoat in RAL-kleuren. Die bieden een grote kleurenwaaier aan met meer dan 200 kleuren.
  • Bij normale regenbuien, zijn ze waterdicht in gesloten toestand en ze zijn bestand tegen een windsnelheid tot 120 km/u.
  • De lamellen hebben een maximum breedte om de overspanning te kunnen dragen.
  • Om de motor te bedienen kan dit via een schakelaar of afstandsbediening, maar ook via een appje op je GSM of Ipad.

Opties voor nog meer comfort!

De pergola’s van de ‘nieuwe generatie’ kunnen stilaan een op zichzelf staande aanbouw van de woning worden.

Deze opties worden graag bijbesteld bij een lamellen overkapping:

Regen- en windsensor: bij harde wind sluit automatische regen- en windsensor is verwerkt en afhankelijk van het weer de lamellen opent of sluit.

Ledverlichting: de lamellen kunnen worden voorzien van geïntegreerde ledverlichting variërend van warm wit licht tot zuiver wit licht met dimmer en afstandsbediening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *