Een veranda: perfecte overgangsruimte tussen huis en tuin

veranda aan huis

Sommige woningen die je als nieuwbouw zou kunnen bestempelen zijn er al meteen tijdens de bouw van voorzien, maar voor wat oudere huizen geldt dat beslist niet. Daar zouden de bewoners er dus zelf voor moeten zorgen. We hebben het hier natuurlijk over een veranda aan huis. Zo’n veranda zou je kunnen zien als een bouwwerk dat tegen je huis wordt aangebouwd. Basisvarianten hiervan hebben als doel om comfortabeler in je eigen tuin te kunnen zitten. Echter kun je er ook voor kiezen om dit bouwsel met (bijvoorbeeld glazen) wanden wat meer af te scheiden van je tuin. In die situatie creëer je een soort tussenruimte tussen je woning en je tuin. 

veranda aan huis

Om deze redenen zijn veranda’s zo populair onder particulieren

Voor welke uitvoering je ook kiest wat betreft je veranda aan huis, de volgende voordelen biedt zo’n veranda sowieso:

  • Je geniet op een meer gerieflijke manier van je eigen tuin. Je beschermt je in je veranda immers tegen regen, wind en felle zonnestralen.
  • Een veranda biedt je extra mogelijkheid om spullen droog op te slaan.
  • Je veranda zou uitstekend dienst kunnen doen als eetkamer of werkkamer.
  • Als je de veranda slim laat vormgeven en monteren, dan zou dit ertoe kunnen leiden dat je van veel meer lichtinval profiteert in huis, 
  • Een veranda zorgt voor een verhoging van de waarde van je woning. Mits je deze veranda goed onderhoudt, zul je hier voordeel bij hebben wanneer je je huis op een dag verkoopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *