Egyptische lampen: stijlvolle en unieke lampen voor in huis

Handgemaakte Egyptische lampen

Aan de ene kant zijn lampen voorwerpen die je noodzakelijkerwijs in huis moet hebben. Het simpelweg laten hangen van louter spotjes is namelijk natuurlijk geen optie. Hier komt een veel te fel en indringend licht van af. De sfeer die het uitstraalt is bovendien ook niet al te geweldig. Een lampenkap of een -omhulsel is dus eigenlijk gewoon hard nodig. Van deze nood kun je dan uiteraard net zo goed gelijk een deugd maken. Want waarom niet meteen een stijlvolle lamp aanbrengen? Alleszins til je hiermee onmiddellijk de sfeer van de hele kamer in kwestie naar een hoger niveau. Lees hieronder waarom nu juist handgemaakte Egyptische lampen hiervoor zo geschikt zijn.

Handgemaakte Egyptische lampen

Waaraan herken je Egyptische lampen?

Aan de basis van een Egyptische lamp staat een stuk metaal, meestal in een halve bol. Hierin zijn vervolgens gaatjes en streepjes gezet en wel zodanig, dat het metaal als het ware is open gewerkt. Het licht schijnt daardoor straks, als het metaal eenmaal dienst doet als lamp, door deze gaatjes heen. Bij Egyptische lampen die met de hand zijn gemaakt zijn vanzelfsprekend de meest uiteenlopende designs mogelijk. Voor welke vormgeving je dan ook kiest, je hebt in ieder geval de zekerheid dat je een unieke en kunstzinnige lamp in huis haalt.

Zo komt je Egyptische lamp het best tot z’n recht

Wanneer je zo’n bijzondere handgemaakte Egyptische lamp daadwerkelijk aanschaft, dan zou het uiteraard zonde zijn als deze niet helemaal goed tot z’n recht komt in je woning. Welnu, om ervoor te zorgen dat deze nieuwe aanwinst goed uit de verf komt is het aan te raden om de ruimte in kwestie verder niet tot in het extreme te decoreren. Bedenk je namelijk dat hoe minder druk en kleurrijk de ruimte is, hoe meer de Egyptische lamp opvalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *