Kun je zonnepanelen gebruiken in de winter?

Tijdens de zomer zal je hoogstwaarschijnlijk weinig onzekerheden hebben omtrent de efficiëntie van jouw zonnepanelen. De wintertijd is echter een ander verhaal. Wegens de kortere dagen en minder zonneschijn gedurende de dag, zal je wellicht denken dat de zonnewinst van jouw zonnepanelen minimaal is. In dit artikel leggen we je in het kort uit hoe de technologie achter de zonnecellen werkt, waardoor jouw zonnepanelen zelfs in de winter goed presteren!

De werking van de zonnecel

Wanneer de zon straalt op de zonnepanelen, zorgen zonnecellen ervoor dat het zonlicht omgezet wordt in elektriciteit, waardoor gelijkstroom ontstaat. Gelijkstroom baant zich vervolgens een weg naar een omvormer die deze energie omzet in de wisselstroom die in jouw huis gebruikt wordt. Doordat zonnecellen alleen zonlicht nodig hebben om elektriciteit op te wekken, en dus niet de warmte ervan, zal de productie van het zonnesysteem in de winter niet extreem veel lager zijn dan dat je misschien denkt! De koudere temperaturen in de winter zijn dus niet zo erg, hoewel sneeuw en winterse bewolking het zonlicht wel aanzienlijk doen verminderen.

De effecten van de winter op zonnepanelen

Hoogwaardige zonnepanelen zijn doorgaans gebouwd om meer dan 25 jaar mee te gaan. Aangezien zonnepanelen voor diverse weersomstandigheden zijn gebouwd, is het belangrijk om tijdens de aanschaf rekening te houden met de keuze op eersteklas panelen die het gehele jaar door kunnen werken en extreme weersomstandigheden weerstaan. De beste zonnepanelen zijn bijvoorbeeld voorbereid op hevig sneeuwval en uitgebreid getest om gewoon te functioneren tijdens vriestemperaturen. Daarnaast zijn eersteklas zonnepanelen op de winter voorbereid wanneer ze geen problemen hebben om het gewicht van grote hoeveelheden sneeuw of puin te dragen.

Ben je helemaal overtuigd om zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan een kijkje bij Zonnekeus Zonnepanelen, de expert op het gebied van de installatie van zonnepanelen met de hoogste rendementsgarantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *