Led verlichting

Aan LED verlichting zijn er tal van voordelen verbonden en gaat het om meer dan alleen het besparen op de energierekening. LED inbouwspots zorgen voor een aparte sfeer en hangt veel daarvan af van de kleur waarvoor er gekozen is. Bekend zijn de inbouwspots die helder wit licht verspreiden, maar kan er ook gekozen worden uit daglicht en warm wit. Het heeft allemaal te maken met de mate van lichtintensiteit die er nodig is en de ruimte waar de LED inbouwspots geplaatst zullen worden.

Voor buiten- en vochtige ruimtes zijn er aparte modellen verkrijgbaar

Om een lange levensduur en veiligheid te garanderen, zijn er speciale waterbestendige LED inbouwspots die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de badkamer of als buitenverlichting. Deze inbouwspots hebben een IP44 classificatie (vochtbestendig) en kan voor inbouwspots die steeds blootgesteld zijn aan de elementen van de natuur, gekozen worden voor een IP65 classificatie. Wanneer de installatie zelf zal worden uitgevoerd, kan er het best gekozen worden voor LED inbouwspots die voorzien zijn van een snelkoppeling en een eigen transformator. Door de inbouwspots te combineren met een dimmer kan er flink worden bespaard op de energierekening en kan de sfeer met een draai van de knop aangepast worden.

Welke inbouwspot past bij het interieur

De LED inbouwspots moeten aan de buitenkant ook een passend geheel vormen met de rest van het interieur. Er kan daarom gekozen worden uit een aantal kleuren en modellen. Worden het spotjes met een witte of zilveren rand? Wanneer de LED lamp het op den duur begeeft, hoeft bij bepaalde modellen niet de hele armatuur vervangen te worden, maar alleen de LED spot. Om de mogelijkheid te hebben de lichtbundel te richten naar bepaalde plekken, zijn er kantelbare LED inbouwspots van INTOLED te krijgen. Door rekening te houden met de vele mogelijkheden die de inbouwspots te bieden hebben, kan er bij de aanschaf voor de juiste gekozen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *