Leeslampen werpen meer licht tijdens deze tijden.

Vanwege de Corona-situatie in Nederland zitten de meesten momenteel thuis opgesloten of zijn ze “gevlucht” naar het huisje, weg van alle vormen van beschaving. Dit heeft voor veel een paar extra uren per dag opgeleverd. Ben jij een van de velen, dus nu heb je tijd om het misdaadverhaal te lezen dat je als kerstcadeau hebt gekregen, dat sindsdien op de plank heeft gelegen en stof heeft verzameld. Er is echter wel een goede leeslampen nodig om een ​​goed leeslicht te creëren.

Wat is goed leeslicht?

Het is heel individueel wat u goed leeslicht vindt en het kan ook variëren, afhankelijk van hoe u gewoon zit of ligt. Kies daarom een ​​model dat flexibel en verstelbaar is. Koop leeslampen waarvan de lampenkap verstelbaar is zodat je niet direct in de lamp kijkt.

Welk type lamp moet ik kiezen?

Welk type lamp je nodig hebt als leeslampen hangt af van waar je het liefst leest. Een tafellamp wordt meestal gebruikt als leeslicht aan het bureau. De vloerlamp past perfect in de woonkamer, naast de fauteuil of bank. Als je leeslicht in het bed nodig hebt, is de wandlamp de beste keuze, maar hij kan ook achter de bank worden gebruikt of bij een stoel die dicht bij de muur staat.

Hoe krachtig moet ik een lamp kiezen?

Leeslicht mag niet verblinden, maar moet toch sterk genoeg zijn om het ook in kleine lettertjes te kunnen lezen We raden een led-lamp aan die tussen de 500-800 lumen oplicht.

Waar moet ik de lamp plaatsen?

Als je rechtshandig bent, is het aan te raden om de lamp aan je linkerkant te plaatsen. Zo overschaduw je het licht niet. Als je linkshandig bent, moet je de lamp ook aan je rechterkant plaatsen. De lamp moet ook zo worden geplaatst dat het licht van de zijkant komt en niet direct van bovenaf. Dit komt omdat je reflecties van je boek of je tijdschrift vermijdt, vooral tijdschriften hebben de neiging om glanzend te zijn en reflecties te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *