Mangohouten meubels? Dit is waarom!

De populariteit van mangohout is de afgelopen jaren sterk toegenomen. En dat is niet zonder reden, want deze hardhoutsoort staat bekend als zeer stevig, waterbestendig en in staat om jarenlang zijn mooie glans te behouden. De mangoboom komt voornamelijk voor in Zuid-Azië en wordt al sinds de mensheugenis gebruikt voor meubels, omdat het een hardhoutsoort is die zich gemakkelijk laat vormen. Ben jij nieuw met mangohout? Geen zorgen, in dit artikel brengen wij je op de hoogte van de belangrijkste aspecten.

Een duurzame hardhoutsoort

Zoals de naam al doet vermoeden, is mangohout afkomstig van dezelfde plant die de verrukkelijke mangovrucht voortbrengt. Mangohout is eigenlijk een bijproduct dat gebruikt wordt voor meubels wanneer de mangoboom ongeveer dertig jaar oud is en het fruit niet meer geschikt is om te eten. Terwijl de oude bomen worden gebruikt om meubels van te maken, komt er bovendien plaats vrij voor een nieuwe zaailing van mangobomen. Als jij weloverwogen, milieubewuste keuzes voor nieuwe meubels wilt maken, dan zijn tafels, stoelen en kasten van mangohout dus een uitstekende manier om een natuurlijke, maar moderne look aan het interieur van je woning te geven. Mangohout is een extra duurzame houtoptie omdat de mangoboom koolstof uit de atmosfeer weet op te slaan, zodat mangohouten meubels dienen als langdurige koolstofopslag!

De ideale kandidaat voor houten meubels

De natuurlijke eigenschappen van mangohout maakt het uitermate geschikt voor de bouw van meubels. Dit komt doordat mangohout zwaar, sterk en een hoge dichtheid heeft, wat betekent dat het zonder problemen het gewicht kan dragen waarmee tafels, stoelen en boekenkasten  te maken krijgen. Bovendien staat mangohout bekend om zijn unieke fijne nerf die prachtige texturen en patronen vormt, en ook volledig tot zijn recht komt met andere kleuren, zoals bij zwarte houten meubels. Tenslotte is mangohout dankzij zijn tropische oorsprong waterbestendig en gedijt het goed in de tuin, keuken en badkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *