Nieuwe kozijnen bestellen? Maak de keuze uit deze materialen

Kozijnen op maat

De kozijnen, oftewel de zittingen waar je ramen in gevestigd zijn, behoren misschien wel tot de belangrijkste onderdelen van je huis. Deze kozijnen zijn dus immers de dragers van je ramen, die eveneens erg belangrijk zijn. Verder zegt de kwaliteit en de staat van je kozijnen veel over hoe goed je huis is geïsoleerd. En een matige isolatie betekent natuurlijk een hoge milieubelasting en een forse energierekening. Wanneer je nieuwe kozijnen op maat gaat laten maken zul je vanzelf de vraag krijgen voor welk materiaal je dan gaat. Hierbij heb je zeker de keuze uit kunststof, aluminium en hout. Lees hieronder per materiaal de belangrijkste informatie.

Kozijnen op maat

Kunststof

Kozijnen van kunststof zijn tegenwoordig enorm populair. Kunststof lijkt dan ook wel alleen maar voordelen te bieden. Zo is dit materiaal uiterst vriendelijk in het onderhoud, isoleert het uitstekend, gaat het met gemak tientallen jaren mee en kun je er de kleur aan geven die je maar wilt.

Aluminium

Aluminium kozijnen behoren ook tot de betere opties. Sterker nog, qua isolatie kan aluminium net zo goed zijn als kunststof. Daarbij breng je met aluminium natuurlijk een stoer tintje aan je woning aan. Qua onderhoud is dit ook een aantrekkelijk materiaal. Ideaal is ook dat aluminium doorgaans later weer te recyclen is.

Hout

Houten kozijnen komen tegenwoordig weliswaar steeds minder voor, toch zijn er nog steeds voldoende mensen die hiervoor kiezen op het moment dat er nieuwe kozijnen moeten worden gemonteerd. Dit valt waarschijnlijk niet los te zien van de charmante uitstraling die van hout uit gaat. Het is nu eenmaal een natuurlijk materiaal met een bijna niet te overtreffen look. Daarbij zijn er tegenwoordig bewerkingen mogelijk die het isolatievermogen van hout sterk hebben verbeterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *