Nieuwe woning: van keuken tot badkamer

Het kopen van een nieuwe woning is tegenwoordig niet meer zo makkelijk als vroeger. Het grote tekort aan woningen en de steeds toenemende vraag naar woningen zorgen voor een krapte op de woningmarkt. De huizenprijzen stijgen nog elke maand, en zeker voor starters is het tegenwoordig bijna onmogelijk om aan een woning te komen. Maar, mócht je dan de gelukkige zijn, en in een moeilijke tijd als deze toch een woning hebben gekocht, dan gaat na de aankoop het volgende project beginnen… Verbouwen! Waar begin je? Waar moet je op letten als je een keuken wil aanschaffen? En bovenal: welke dingen mag je écht niet vergeten als je een verbouwing gaat plannen?

Keuken of badkamer?

Het verbouwen van een keuken of badkamer zijn vaak grote kostenposten. Indien je niet beschikt over een goed gevulde spaarpot, is het noodzakelijk om hier dan ook keuzes in te maken. Afhankelijk van de woning zou je er dan bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om eerst de keuken te verbouwen, alvorens je aan de badkamer begint. Tegenwoordig zijn er ook tal van keukenwinkels die online keukens verkopen tegen een eerlijke prijs, zo ook bijvoorbeeld Alleskeukens. Vraag verschillende offertes aan en laat je geen dure keuken aansmeren door grote ketens, zo houd je nog geld over voor de rest van de verbouwing ;-).

Plan ruim

Aannemers staan erom bekend dat er nog wel eens iets uit kan lopen. Daarnaast is het, zeker in tijden van een pandemie, niet gek als producten of onderdelen vertraging oplopen. Plan daarom je verbouwing ruim, zodat je niet in de knoop komt met andere leveringen.

Trek pas in als alles af is!

Ongeacht of je nou enkel je keuken hebt verbouwd of je hele woning: zorg ervoor dat alles af is als je erin gaat! Het is een bekend fenomeen dat het afmaken van een woning een stuk langzamer gaat als je er eenmaal in woont..

En last but not least: vergeet niet te genieten! Want het aankopen en/of verbouwen van een woning is natuurlijk ook heel erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *