Bekijk het sedum dak online. Sedum is een plantje, en het is extreem sterk. Het kan lange tijden van hitte en droogte verdragen, maar ook tegen strenge vorst. Sedum als dakbedekking geeft veel voordelen, later in deze tekst meer over de voordelen. Sedum is een vetplantje wat in de bladeren vocht kan opslaan, er zijn honderden soorten, en het heeft verschillende namen. Misschien heb je in de tuin hemelsleutel, muurpeper, of vetkruid staan? Dat zijn Nederlandse benamingen voor soorten sedum. Het is van belang dat sedum in de volle zon staat, en bij daken is dat geen probleem. Lees verder over sedum als dakbedekking.

Het kan regenwater absorberen

Een sedum dak heeft een goede isolerende werking. Iedereen die bijvoorbeeld een schuurtje heeft met golfplaten op het dak weet dat het klimaat in dat schuurtje extreem is. Als hoog zomer de zon op het dak staat is het net een oven, en in de winter vriest het in het schuurtje net zo hard dan daarbuiten. Als je de golfplaten zou vervangen voor sedum dan is dat minder. Een ander groot voordeel is als er een zomerse plensbui komt. Als je golfplaten hebt dan gaat het regenwater rechtstreeks via de goot en regenpijp de riolering in, met de kans dat die het niet aankan. Sedum absorbeert eerst regenwater.

Meer hommels, bijen, en vlinders rond je huis

De kans dat een straat blank komt te staan na een zomerse plensbui is dus kleiner als de daken van sedum zullen zijn, want er komt niet ineens een enorme plens water in het riool. Een ander voordeel is dat het vriendelijke insecten aantrekt die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Vliegen en muggen moet je niet teveel hebben, maar hommels en bijen wel. Sedum trekt ook vlinders aan, tezamen met het goed isoleren, absorberen van regenwater, krijg je een beter klimaat. Sedum neemt ook nog een beetje stikstof op, dit alles bij elkaar maakt sedum goed voor het milieu en klimaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *