Waar u het best hout kunt halen voor klussen

houtleverancier

Hout is een veelzijdig product waar je veel verschillende dingen mee kan doen. De beste plek om te kopen is daarom erg afhankelijk van wat je wilt gaan maken. Is het voor binnen of buiten, moet het sterk zijn of niet, ga je het lakken en schuren of moet het voorbewerkt zijn?

Op basis van deze keuzes kun je de juiste winkel vinden.

Sommigen verkopen alleen tuinhout, anderen hebben een gigantisch assortiment. Vergeet in ieder geval niet als je naar de houtleverancier gaat om de maten, tekeningen, een meetlint/ duimstok en een potlood mee te nemen.

De goedkoopste manier

Hoe meer tijd je eraan wilt besteden, hoe lager de prijs zal zijn. Met een bijl het bos in, gevallen takken zoeken, de schors ervan afhalen, zelf schaven, op maat maken, schuren en bewerken, zal altijd het goedkoopste zijn omdat je het arbeidsloon niet hoeft te betalen.

houtleverancier

Een alternatief is verpakkingsmateriaal: houten pallets of kisten.

Veel houtleveranciers hebben ook hout over. Ze krijgen het binnen bij de verpakking of met onverkoopbare delen waar slechte stukken in zitten. Je kunt er altijd naar vragen of ze nog wat hebben liggen. Het is vaak minder mooi en kost meer werk, maar kan veel geld schelen.

De beste manier

Goed klussen gaat eigenlijk altijd op dezelfde manier. Maak een plan voor het project, kijk hoeveel hout je nodig hebt, bedenk hoeveel je eraan uit wilt geven, maak een schatting op basis van de website van je houtleverancier wat het gaat kosten en kijk hoe ver je komt.

Er is een verscheidenheid aan houtsoorten, inclusief nep hout zoals spaanplaat of MDF, met een grote variatie in de prijs.

Let wel goed op wat de kenmerken zijn en of je het nog moet bewerken. Als het binnen staat, is dit wat minder belangrijk; vooral buiten kan hout binnen een seizoen wegrotten zonder goede bescherming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *