Wat is het salaris van een NVM Makelaar?

Bij het kiezen van uw volgende carrièrestap, zijn er veel factoren waarmee u waarschijnlijk rekening moet houden voordat u de sprong wagen. Hoewel locatie, merk en voordelen allemaal als belangrijk worden beschouwd in het besluitvormingsproces, wordt salaris vaak hoog gewaardeerd als de ultieme dealbreaker. Het is een vraag waarop iedereen het antwoord wil, maar te bang is om te vragen: “Hoeveel kan ik precies verdienen?”

Hoewel dit bij het solliciteren naar een baan als een relatief controversieel onderwerp wordt beschouwd, is het belangrijk dat u een duidelijk begrip heeft van en realistische verwachtingen hebt van het salaris dat u waarschijnlijk wordt aangeboden om te beslissen of een baan bij u past. Met onze uitgebreide ervaring met rekrutering binnen de vastgoedsector, kunnen we u helpen beter te begrijpen wat voor salaris u kunt verwachten als u overweegt om makelaar te worden.

Hoe commissie werkt

Wanneer u op zoek bent naar een makelaarskantoor, heeft u misschien een onrealistisch idee van hoeveel commissie u zult verdienen op elke deal die u sluit. Natuurlijk hanteren verschillende bureaus verschillende provisieregelingen, maar over het algemeen is de commissie die u mee naar huis neemt, gebaseerd op een percentage van de prijs van het onroerend goed dat u verkoopt, en het percentage van die verkoop dat uw kantoor doet.

Als een onroerend goed bijvoorbeeld wordt verkocht voor £ 200.000 en uw kantoor ontvangt 2% van de verkoop, dan verdient het bedrijf waarvoor u werkt £ 4.000. Van die vergoeding van 2% heb je misschien recht op 10% persoonlijke commissie, wat betekent dat je € 400 aan commissie verdient.

Een NVM Makelaar Rotterdam kan tegenwoordig veel meer verdienen. In Rotterdam is de huizenmarket namelijk ontploft en kun je dus heel veel commissie verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *