Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Houtkachels zijn er in verschillende vormen en maten. Huiseigenaren kunnen genieten van uiteenlopende voordelen van een houtkachel, waaronder de kwaliteit van de warmte die het toestel afgeeft. Houtkachels werken namelijk volgens het principe van stralingswarmte, die een ruimte sneller en efficiënter kan verwarmen dan de warme lucht die door een ventilatiesysteem van een woning wordt geblazen. Een populaire vorm van houtverwarming is een palletkachel. In dit artikel vertellen we je meer over de werking ervan.

Eenvoudiger en goedkoper

Een van de belangrijkste voordelen van een palletkachel, is dat ze eenvoudiger en goedkoper te installeren zijn dan een conventionele kachel. Pelletkachels hebben namelijk geen rookkanaal nodig zoals een open haard. Bovendien is pallethout sterk samengeperst en beschikt het over een grotere dichtheid, waardoor er minder ruimte benodigd is om het hout op te slaan. Daar komt nog eens bij dat pelletprijzen in de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven, terwijl de meeste andere energiebronnen juist duurder zijn geworden. Dit maakt ze een uitstekende rendabele methode om het huis op te warmen.

Paletkachels zijn CO2-neutraal

Palletkachels zijn CO2-neutraal omdat wanneer houtpallets worden verbrand, dezelfde koolstof terugkeert in de atmosfeer als wanneer de boomstam door natuurlijke afbraak in de atmosfeer terechtkomt. Bovendien worden er hierbij geen fossiele brandstoffen onder de grond naar boven gehaald die klimaatverandering versnellen en wordt er tevens zeer weinig fijnstof uitgestoten. Een pelletkachel kopen is daarom een enorm duurzame keuze!

Gemakkelijk in gebruik

Een fantastisch voordeel waarover pelletkachels beschikken, zijn elektrische ontstekers. Hierdoor hoef je niet meer te klungelen met papier, aanmaakhout en lucifers! Palletskachels zijn voorzien van tenminste een thermostaat, waardoor ze in staat zijn om automatisch uit- en in te schakelen. Bovendien zijn er er diverse modellen op de markt met geavanceerde functies zoals speciale programma’s en bediening via een smartphone. Op deze manier verwarm je de hele ruimte met één simpele druk op de knop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *