Zo ga je veilig te water met de kinderen

reddingsboei

Varen is voor veel mensen een passie. Het is dan ook niet gek dat mensen die van varen houden, hun passie graag delen met hun naasten. De avonturen die je beleeft en herinneringen die je maakt, deel je graag met mensen die dichtbij je staan. De liefde voor de zee geef je het liefst door aan anderen, met name aan je kinderen.

Tips voor een goede voorbereiding

Varen met je kinderen brengt echter de nodige uitdagingen met zich mee. Het hoeft echter geen probleem te zijn, wanneer je de juiste voorbereiding treft. Daarom hebben we de belangrijkste tips om veilig met kinderen te varen op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart met je kinderen te water gaat.

Reddingsboeien

Houd er altijd rekening mee dat er onverwachte situaties kunnen ontstaan tijdens het varen. Zo kan het voorkomen dat een bemanningslid overboord valt. Door een reddingsboei aan boord te hebben wanneer je te water gaat, ben je op deze situatie voorbereid. Hiermee schiet je een drenkeling namelijk snel te hulp. De drenkeling kan zich aan de boei vasthouden, en zo gemakkelijk terugzwemmen naar de boot.

reddingsboei

Reddingsvesten

Bijna net zo belangrijk zijn reddingsvesten. Zorg ervoor dat de kinderen altijd een reddingsvest dragen op – en dichtbij – het water. Mocht er onverwachts iets gebeuren waardoor het kind te water geraakt, weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het kind onder water komt.

EHBO-doos

Wanneer je een langere tijd op een boot zit, kan er iets gebeuren waardoor een kind zich bezeert. Zorg er daarom altijd voor dat er een EHBO-doos aanwezig is op de boot. Mocht een kind ergens over struikelen of ergens gewond door raken, heb je altijd pleisters, verband en pijnstillers bij je om het kind te behandelen.

Overige tips

Wanneer je de bovenstaande tips volgt, weet je zeker dat je veilig te water gaat met de kinderen. Schrijf de tips vooral op. Zo weet je zeker dat je de volgende keer goed voorbereid met je kinderen gaat varen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *